Що означає «розумне служіння»?

«Тож благаю вас, браття, через Боже милосердя, повіддавайте ваші тіла на жертву живу, святу, приємну Богові, як розумну службу вашу» (до Римлян 12:1).

Ми часто використовуємо ці відомі слова з Послання до Римлян, говорячи про важливість посвячення свого життя на служіння Богові. Але тут є нюанс. Біблійний текст розбитий на розділи та вірші, і це певним чином форматує наше сприйняття тексту. Тому, коли ми читаємо цей перший вірш і наступні вірші, ми відриваємо їх від попереднього тексту.

Але навіть перше слово цього вірша «тож» говорить про те, що він підбиває підсумок того, що було сказано до цього. А перед 12 розділом знаходяться знамениті 9-11 розділи, в яких апостол Павло говорить про вірність Бога Своєму народові, про непорушність Його обітниць Ізраїлю та про важливість спасіння єврейського народу.

Тому один із ключових аспектів цього загальновідомого вірша полягає в тому, що наше служіння має бути дійсно розумним з погляду розуміння Божих пріоритетів, про які текст говорив до цього, і спиралося на правильну біблійну основу, незалежно від того, в якому служінні ми знаходимося - ашер, пророк чи апостол.

Ігор Русняк, директор Месіанської біблійної школи КЄМГ

За матеріалами семінару «Признаки ПОСЛЕДНЕГО ВРЕМЕНИ и как к нему готовиться: ПРАКТИЧЕСКИЕ АСПЕКТЫ»