Дивовижне благословення нашого часу

Для нас є одна Свята Книга – Біблія. Для нас немає безлічі святих Божих книг. Ми не заплутуємось у численних томах Талмуду. Для нас немає незліченних томів отців Церкви, які фактично замінюють Писання для багатьох традиційних християн. Для нас немає якоїсь червоної книги, схожої на цитатник Мао Цзедуна, як у так званих свідків Єгови. І немає якихось підроблених святих книг, як у мормонів.

З милості Божої ми маємо одну святу повною мірою Біблію, яка є незаперечним Божим Словом. І коли ми ґрунтуємося на ній, все спрощується і все поглиблюється. І кожен віруючий щасливий, тому що зараз немає проблем не тільки з тим, щоб дістати Біблію, але й з тим, щоб дістати різні переклади і перевірити, що написано в оригіналі. Це дивовижне благословення, друзі!

Коли починався мій шлях віруючого, в 1988 році, то Біблію я міг дістати, а ось дістати Симфонію було майже неможливо. Першу неповну симфонію Проханова я купив за 120 карбованців (це була моя зарплата на той момент!). Зараз же ми маємо можливість читати в електронному вигляді різні симфонії та переклади. Як я тоді хотів знайти хоч якийсь переклад, щоб перевіряти синодальний.

Коли я дістав український переклад Нового Заповіту Огієнка, я був щасливий. Коли дістав англійський переклад Нового Заповіту, моє щастя було піднесено до квадрату. Я міг порівнювати! Я хотів зрозуміти, що написано в оригіналі тієї Книги, яка має визначати все моє життя. Тому що я розумів, що від того, що там написано, і від того, наскільки я це прийму, залежить не лише моє подальше земне життя, а й моя вічність.

Борис Грисенко, рабин КЄМГ