Чому молитва проти антисемітизму актуальна завжди?

Коли в Україні в 2013 році відбулися відомі події на Майдані, я включився в молитву за Україну, розуміючи, що вона стоїть перед якимось черговим переламним періодом і дуже потребує нашої підтримки як віруючих. Спочатку ми молилися на Майдані, шукаючи Господа та Його волі. А потім у нас з'явилася можливість заходити до різних урядових установ і молитися там.

Ми прийшли туди з настроєм, що ми будемо молитись проти тих проблем, які є в Україні, не наголошуючи на своїх «єврейських штучках». Адже в Україні стільки проблем: корупція, проституція, наркотики, аборти, чаклунство… І ми молимося, Дух Святий діє. Але щоразу, коли наприкінці ми все-таки вирішували помолитися «за наше» – проти антисемітизму та за національне покаяння в антисемітизмі, Дух Святий неймовірно сходив на нас.

І коли вже інші брати і сестри почали це відзначати, я зрозумів, що переборщив і що Господь нас сюди прислав для того, щоб лобіювати наші «єврейські штучки» і питання антисемітизму. Бо саме ці речі є одними з ключових проблем, які призводять Україну до нинішнього тяжкого стану.

Тоді ми вкотре зрозуміли, що спадщина антисемітизму та пов'язані з нею питання важливі для всіх народів, що антисемітизм є не якоюсь середньовічною проблемою, а реальною живою проблемою, яка так чи інакше є у кожному народі. І це не проблема диких людей із 11-го, 15-го чи 18-го століття. Це духовна проблема, яка є і яка буде до кінця світу.

Юрій Береза, старший служитель КЄМГ

Запрошуємо вас приєднатися до Міжнародної молитви проти антисемітизму та нацизму 27-28 січня: https://www.stopantisemitism.live/