Як залишатися під досконалим Божим захистом?

Іноді віруючі запитують: «Що мені робити, якщо я потраплю в таку ситуацію, коли у мене не буде вибору і доведеться робити погані речі?» Я вірю, що Господь знає все це, і тримає все під контролем. Ось що сказано у Писанні:

«І хто заподіє вам зле, коли будете ви оборонцями доброго? А коли ви за правду й страждаєте, то ви блаженні! А їхнього страху не бійтеся, і не тривожтеся! А Господа Христа святіть у ваших серцях...» (1 Петра 3:13-15)

Якщо ми фокусуємось на доброму, на Божих планах і Його закликах у наше життя, Він буде розкривати Свій захист і прибирати людей, які можуть завдати нам зло. Якщо ми намагатимемося перебувати в Його волі, то Він регулюватиме наше життя, розкриватиме в ньому Свій покров і не дозволить злу наближатися до нас. Але навіть якщо це і буде відбуватися, я думаю, Бог знає, у кого яка міра і хто що може витримати.

Сказано: «А їхнього страху не бійтеся». Страх – це зброя диявола, якою він намагається контролювати нас. Страх хоче зациклити нас на собі, зв'язати нашу волю та активність, щоб ми були сфокусовані на своїй безпеці. Звичайно, ми повинні бути мудрими і не спокушати Господа, але ми не повинні піддаватися страху, який поширюється через медіа у цьому світі, і сумнівам у Божому захисті, у тому, що Господь всемогутній.

Далі сказано: «А Господа Христа святіть у ваших серцях», тобто відокремлюйте в серцях місце для Господа. Нам треба відсікати все те, що ставить під питання Його всемогутність, і робити у своєму серці жертовник хвали. У якийсь момент я вирішив, що намагатимусь слухати проповіді різних людей, яким я духовно довіряю, щоб моє життя наповнював не лише інформаційний шум, щоб у ньому був Божий баланс. Адже тільки-но ти відкриваєш інтернет, на тебе починають сипатися новини зі страшними заголовками, і кожна претендує на ексклюзивність і сіє безнадійність. Також у Писанні сказано:

«Отож, коли ви воскресли з Христом, то шукайте того, що вгорі, де сидить Христос по Божій правиці. Думайте про те, що вгорі, а не про те, що на землі. Бож ви вмерли, а життя ваше сховане в Бозі з Христом» (до Колоссян 3:1-3).

Якщо ми намагаємося перебувати в Ієшуа, то ми з Ним приховані у Бозі. І коли спокуси приходять, коли на нас повстають сили зла, з ким вони стикаються? З нами? Ні! Вони стикаються із самим Господом. Іноді нам здається, що ми живемо по собі, а коли цей світ повстає проти нас, ми починаємо закликати Господа прийти в наше життя і захистити. І це нормально, це початковий етап життя в Бозі та з Богом. Але коли ми вчимося перебувати в Ньому, ми сховані під Божим покровом.

Як же нам перебувати в Ньому? По-перше, перебувати в молитві і занурюватись у Слово. По-друге, намагатися святити Бога у своєму серці – відокремлювати все, що відволікає нас, повертати себе до Господа у думках. По-третє, відкривати своє серце, свої бажання перед Богом, тому що у Посланні до Филип'ян 4:6-7 сказано, що таким чином «мир Божий… збереже серця ваші та ваші думки у Христі Ісусі». По-четверте, нам допомагає в цьому спілкування з братами і сестрами, відвідування молитов і служінь і добрі справи заради Господа.

Андрій Луговський, старійшина КЄМГ

Джерело: ShomerTV