Сила Божа в нас сильніша за сили темряви

Ми всі самі по собі немічні. Навіть рабин Шауль визнавав себе немічним і безсилим і хвалився лише силою Божою, яка діє саме через нашу неміч. Нас наповнює сила Всемогутнього Бога, Який усиновив і удочерив кожного і кожну з нас. І Він не хоче, щоб ми, визнавши своє безсилля, були безсилі проти ворогів. Він хоче озброїти нас такою силою, щоб ми, упокорюючись перед Ним, могли розігнати будь-які війська диявола, і щоб ніяка темрява не могла охопити нас, бо в нас Той, Хто переміг темряву.

Якось наш брат, лідер групи прославлення, Юра Єфремов йшов Хрещатиком і наспівував один Псалом про силу Божу. І раптом з-за рогу, хитаючись, вийшов дуже п'яний і явно не дуже інтелігентного вигляду чоловік і закричав йому: «На всяку силу є сила!» Юра співав давньоєврейською. Але біс, який був у цій людині, чудово розуміє різні мови. Коли ворог так намагається протистати нам та налякати нас, у нас завжди є вибір. Ми можемо або приймати аргументацію ворога, або порадіти з того, що Слово Боже зачепило і налякало того, проти кого воно спрямоване. А це означає, що воно вже досягло мети, і нам залишається лише добивати того, кого це слово вразило.

Друзі, ми зодягнені в силу Божу і владу Машиаха Ієшуа згідно зі святим Божим Словом, яке розрізає темряву. Сили темряви біжать, коли сила Божа спокійно виступає проти. А ми провідники цієї всемогутньої сили. Іноді ми можемо сумніватися в цьому, тому що цьому суперечать наша ще не оновлена душа, навколишній світ, релігійні віруючі і ті віруючі, у яких щось не вийшло. Саме тому нам треба нагадувати собі і проголошувати, що сила Всемогутнього Бога розбиває будь-яку силу і вона з милості Божої в нас.

Борис Грисенко, рабин КЄМГ