Що заважає нам чути Бога?

Наш Бог не мовчить. Він говорить з нами особисто про покликання, кличе нас щось робити, і він робить це через особисте звернення до нас. Це можуть бути сни, видіння, внутрішній голос, думки, розуміння, наші керівники, Слово Боже, коли ми читаємо його, пророцтво чи пророча молитва через якихось служителів. Але ми не завжди Його чуємо. Чому ж ми можемо перестати чути чи взагалі не чути Божого голосу та Божого заклику? Є кілька причин.

1. Сильна напруженість та невідступність. Більшість із нас, почувши фізичний Божий голос, можуть, м'яко кажучи, злякатися. Тому Бог говорить у Дусі. Але якщо ми сильно напружені, старанно молимося на язиках і вимагаємо відповіді від Бога прямо зараз, як правило, це тільки заважає чути Святого Духа. Також варто пам'ятати, що все-таки Господь вирішує, чи говорити до нас зараз чи ні, чи говорити якимось іншим способом (через людей, обставини). Адже якщо Бог говоритиме постійно з нами особисто, це може закінчитися серйозною проблемою з гордістю.

2. Супердуховність. Суть її в тому, що людина хоче, щоб Бог все говорив їй, наприклад, чорний їй купити хліб чи білий, зараз виходити чи через п'ять хвилин. Звичайно, є історії, коли Господь казав ще побути вдома, і людина уникала таким чином аварії. Але таке буває не щодня. А супердуховних людей «дух святий» постійно веде. Але це підробки під Святий Дух, або людина чує і Духа Святого, і бісів, і все сприймає за чисту монету.

3. Невірність та лукавство. Наприклад, Господь щось казав нам зробити, з чимось розібратися, а нам це не сподобалося, чи ми забули про це. Я на якомусь етапі почав записувати те, що мені, як я вірю, показує Святий Дух. Тому що кілька разів я забував, і не завжди мені Господь нагадував принаймні якщо я не каявся в цьому. Або буває, що Дух Святий щось сказав через Біблію, через пастора, керівника, і ви пробували, але у вас не виходило це. Що робити? Пробувати ще раз і ще раз, тому що праведник сім разів впаде і сім разів підніметься.

4. Гріхи, образи (це теж гріх), розчарування, втома. Якщо присутні ці чи подібні речі, варто помолитися, покаятися і розібратися з ними.

Друзі, якщо ви не будете вперто домагатися у Бога Його слова, якщо ви будете позбавлятись супердуховності або будете стежити, щоб не впасти в неї, і виконувати те, що Господь вам уже сказав, Господь знову заговорить, або ви знову почнете Його чути, адже буває, що Бог каже, але людина засмічує собі духовний ефір.

Якщо ви сумніваєтеся, потрібно молитися і радитися з лідерами, і якщо вони підтверджують, що це Дух Святий, то треба робити. Звичайно, лідер не завжди одразу може зрозуміти, що це від Бога. Ось як я роблю: якщо це не суперечить Святому Письму і мені здається, що це Дух Святий звернувся до людини, я пропоную їй помолитися і спробувати, а через якийсь час перевірити плоди. Не треба боятися. Ми всі маємо право на помилку, але не маємо право на нерішучість. Адже буде набагато гірше, якщо це справді казав Святий Дух, а ми не спробували.

Господь направляє того, хто йде. Якщо ми йдемо Його шляхом, переходимо з просто віруючих в учнів Ієшуа, які беруть на себе тягар Божий і рухаються за Ним, тоді Господь починає посилювати дію благодаті та починає особливим чином звертатися до нас. І ще важливо пам'ятати, що Бог говорить не лише в молитві, а й після неї, коли ми займаємося звичайними справами, адже Він завжди з нами у новому заповіті. Господь зазвичай говорить короткими фразами, і з цим словом приходить благодать, яка відкриває розуміння і суть сказаного.

Юрій Береза, старший служитель КЄМГ

Джерело: ShomerTV