Приймайте і передавайте Божу втіху

Під час Тижнів Втіхи читають 40 розділ Ісаї, в якому сказано: «Утішайте, втішайте народа Мого». Господь нагадує нам, віруючим в Ієшуа з різних народів, що частина нашого життя і нашого служіння має бути спрямована на розкриття втіхи для Його народу. Але ми не можемо втішити Ізраїль своєю власною втіхою. Ми повинні розкривати для нього Божу втіху, як сказано в Новому Заповіті:

«Благословенний Бог і Отець Господа нашого Ісуса Христа, Отець милосердя й Бог потіхи всілякої, що в усякій скорботі Він нас потішає, щоб змогли потішати й ми тих, що в усякій скорботі знаходяться, тією потіхою, якою потішує Бог нас самих!» (2 до Коритнян 1:3-4)

Господь - Бог усякої втіхи. У Ньому є відповідь і рішення будь-якої нашої потреби. Він знає наші серця і знає, як втішити нас. Коли ми вчимося консультувати людей, ми вивчаємо різні підходи і методики, і це все правильно. Але ми можемо враховувати тільки ті чинники, які нам відкриті і які ми розуміємо, тому що ми бачимо, ніби у дзеркалі. А Господь бачить усе. Тому, якщо ми відкриваємося для Божої втіхи, то це має досконалу дію.

Божа втіха - це не тільки надприродний шалом, який приходить у Божій присутності. Вона також може розкриватися через активізацію Його віри, через зміну нашого настрою, через перемогу над самим собою. Я вірю, що в ці тижні Господь хоче розкрити силу Своєї втіхи в наших проблемах і глухих кутах. Але Він також хоче, щоб ми, приймаючи цю втіху, передавали її тим людям, які ще не знають Господа, насамперед єврейському народу, як сказано в Ісаї 40.

Андрій Луговський, старійшина КЄМГ