Настав час скинути ідол корупції

«Підкуп беруть у тебе, щоб кров проливати, лихву та відсотка береш ти й ошукуєш утиском ближніх своїх. А Мене ти забуваєш, говорить Господь Бог… І ось сплеснув Я руками Своїми за твою кривду, яку ти робила, та за кровопролиття твої, що були в тебе… І розпорошу тебе серед народів, і розсиплю тебе по краях, і викину твою нечистість із тебе» (Єзекіїль 22:12-13,15).

Корупція – один із головних ідолів в Україні. Згідно з Писанням, це призводить до прокляття. Сам Господь через пророка Єзекіїля каже: «Я розпорошу тебе серед народів». Частково наслідки цього прокляття діють зараз у нашій країні: мільйони людей розпорошилися по всій землі. Тому нам як священикам Божим треба молитися, щоб цей ідол впав. Іноді здається, що він непохитний, тому що його метастази пронизали суспільство. Але Господь каже, що Він має силу, щоб очистити нашу землю від цього прокляття.

Ми можемо перемогти у війні, але якщо ми не приберемо внутрішніх ідолів, прокляття нікуди не зникнуть. На минулому нашому весняному ретриті було слово про те, що кінець війни пов'язаний із внутрішнім очищенням України від ідолів. Ми почали про це молитися і вже бачимо гарні тенденції. Але нам треба продовжувати пробивати цей духовний мур. Адже користолюбство стосується не тільки людей при владі, але ця система пронизує все суспільство на рівні простих побутових відносин. Люди починають шукати користь з усього, можливість нажитись за рахунок когось: «Народи Краю тиснуть утиском та грабують грабунком, а вбогого та бідака гноблять, а чужинця тиснуть у безправ'ї» (вірш 29).

Далі Господь каже: «І шукав Я між ними чоловіка, що поставив би загороду, і став би в виломі перед Моїм обличчям за цей Край, щоб Я не знищив його, та Я не знайшов» (вірш 30). Господь каже, що Він шукає хоча б одну людину, яка скаже: «Я молитимуся, щоб це змінилося», щоб зруйнівати цю твердиню. А нас багато. Ми можемо стати перед Господом у проломі за нашу землю, і ми віримо, що не знадобляться сторіччя, щоб ця система впала.

Андрій Луговський, старійшина КЄМГ

Слово на весняному ретриті КЄМГ 2023