Ми не можемо приносити плоди самі по собі

«Тож лишайтеся в Мені, а Я залишуся в вас. Галузка не спроможна сама собою плід давати, якщо вона не є лозою. Так і ви не зможете, якщо не будете в Мені. Я є лоза, а ви - галуззя. Той, хто перебуває в Мені, а Я в ньому, дає врожай багатий. А без Мене ви не зможете нічого вдіяти» (Івана 15:4-5).

Господь пов'язав принесення плоду з перебуванням у Ньому – з Ним, у Його присутності, у Його Слові, у Його громаді. Ієшуа чекає від Своїх учнів, щоб вони перебували в Ньому, тобто намагалися не виходити з Його присутності. І також Господь нас ясно попереджає: якщо ти не є частиною Божої сім'ї, то ти не зможеш приносити плоди у Царство Боже. Галуззя не може бути окремо від лози, десь лежати, займатися своїми справами, гуляти, куди воно хоче, і при цьому приносити плід.

Деякі думають, що Божий план для їхнього життя бігатиме за ними: «Я можу і тут, і там бути віруючим. Можу поїхати і в цю країни, і в ту». Ніби-то Господь бігатиме за тобою, щоб ти не вирішив, і створювати тобі всі комфортні умови, щоб ти скрізь приносив багато плоду. Це так не працює. Є Божий план, в якому ти є частиною Його сім'ї. І твої благословення, твої плоди, наповненість твого життя Божим соком залежить від того, чи прищеплений ти до цієї лози чи шукаєш свого і намагаєшся бути незалежним.

Також Господь каже, що без Нього ми не можемо робити нічого. Але якщо ми подивимося на своє життя, то виявимо, що ми робимо чимало без Нього. Як же так? Суть у тому, що те, що ми робимо в Ньому, коли ми прищеплені до Його лози, коли перебуваємо в Ньому, має зовсім інший плід, ніж коли ми щось робимо власними силами. Ми можемо робити щось самі по собі і навіть приносити якісь результати, але плоди та їхня довговічність будуть різні.

Андрій Луговський, старійшина КЄМГ