Дружба - дар від Господа

Мені не подобаються приказки на тему «старий друг краще за двох нових». І нові, і старі друзі – це подарунки від Бога. Нам не потрібно уважно перебирати їх, начебто ми тасуємо колоду карт. Всі гарні, всі гідні, всі чудові. Звичайно, є ті, з якими Господь особливим чином нас зблизив, з ким, якщо можна так сказати, поєднав наші серця.

Питання дружби між Божими людьми – це особливе питання. Читаючи Біблію, ми бачимо, що Господь не хоче, щоб ми мали однакове формально рівне ставлення до всіх людей. Безперечно, Він Сам показав у цьому приклад. У Ієшуа було 70 апостолів, але все-таки вузьке коло – це 12 апостолів. Мало того, з цих дванадцяти Він вибрав трьох, які були особливо близькі до Нього. А в цій трійці у Нього було два особливо улюблених учня - Шимон-Петро та Іван. Ієшуа не соромився цього, тому що Він на 100 відсотків був і є людиною, хоч і в неймовірно прославленому тілі, так само, як Він на 100 відсотків Бог.

Дружба - це одна з найпрекрасніших людських якостей. Я бажаю, щоб у всіх нас були хороші друзі, щоб ми не втрачали старих друзів, не боялися відкриватися для нових і щоб ми самі насамперед були друзями для багатьох. Ми покликані бути справжніми друзями для багатьох, тому що Сам Господь став другом для всіх нас.

Борис Грисенко, рабин КЄМГ