Чи може Господь дати пророцтво через невіруючих?

У Новому Заповіті ми маємо абсолютно приголомшливе пророцтво глобального плану від єрусалимського первосвященика, який був, якщо не головним ворогом Ієшуа, то вже точно головним ініціатором Його арешту і страти. Він прямо сказав, що якщо Ієшуа доб'ється повного успіху, то прийдуть римляни (хоча вони і так були там) і повністю захоплять нашу землю і наш народ, тому краще, щоб одна людина померла за весь народ. Цим самим він виправдав і обґрунтував арешт і видачу Ієшуа римлянам. 

Уявіть, цей ворог Господа був першим після Івана Хрестителя, хто пояснив велич жертви Ієшуа чіткими словами, не розуміючи цього по-справжньому. Звісно, Ієшуа попереджав Своїх учнів неодноразово, але вони не те, що не проголошували це, але навіть не розуміли, про що Він говорить. Ось таким чином діяв Бог і може діяти. І Господь не змінився.

Колись я був на закритій месіансько-християнській зустрічі у Відні. Там був один чоловік, про якого я знав достатньо, щоб ставитися дуже скептично до можливості дії через нього Святого Духа. Але він говорив такі приголомшливі речі від Господа, що я був просто обеззброєний. Я розгубився, тому що за моїми уявленнями нічого подібного з цією людиною не могло статися. Я запитав: «Боже, як Ти можеш його використовувати?» Дух Святий мені відповів: «Я можу використовувати будь-кого».

Борис Грисенко, рабин КЄМГ